Stichting Peter Faber

De Peter Faber Stichting heeft als missie om (risico)jongeren ‘de switch van destructieve naar creatieve energie te laten maken.’ Eén van de succesvolle projecten van de Peter Faber Stichting is het Educatief programma “Misdaadpreventie in de Dop” (EPJO) welke de stichting samen met de Politie en de Rechtspraak uitvoert. Met EPJO laten we kinderen ervaren wat het betekent om (verkeerde) keuzes in het leven te maken. Samen met de Politie en het Openbaar Ministerie hebben we een prachtige vorm gevonden om dat duidelijk te maken.

Met EPJO richt de Peter Faber Stichting zich op 8ste groepers in het basisonderwijs en jongeren in het middelbaar onderwijs (praktijk en voortgezet onderwijs). We willen met EPJO kinderen en jongeren op een nog kneedbare leeftijd kennis laten maken met Regels, Gezag en Keuzes. Wij willen ze laten inzien dat foute keuzes maken gevolgen heeft voor je toekomst, familie en de slachtoffers die hier de dupe van zijn. Ook besteden we aandacht aan ongewenst gedrag zoals pesten en het effect dat dit kan hebben op anderen.

Wij danken Stichting Daniel van der Vorm voor het beschikbaar stellen van een bijdrage voor de uitvoering van 21 workshops van het educatieve programma ‘Misdaad Preventie In De Dop 2022’ van de Peter Faber Stichting in Schiedam.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze
website https://www.epjo.nl