Historie
Daniel van der Vorm wordt op 16 oktober 1893 aan de Sluisjesdijk te Rotterdam geboren, als zoon van Harmen van der Vorm en Gon Dura, beiden familie van tuinders en vlasboeren uit IJsselmonde. Op 10 maart 1920 trouwt Daniel met Annigje Guis. Zij krijgen drie zonen: Herman, Jan en Daan.
Al op zeer jonge leeftijd begint Daniel als timmerman bij zijn oom Dura. Als spoedig vindt hij echter dat hij zelf ook best een bedrijf kan runnen. Samen met zijn broer Jan begint hij zijn eigen aannemingsbedrijf. Na enkele jaren scheiden de wegen van de broers, waarna Daniel alleen verder gaat. Ondertussen heeft hij ook een leuk beginkapitaal van grootmoeder Van der Vorm geërfd, waarmee hij zijn bedrijf verder op kan bouwen.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog verstopt Daniel onder meer zijn betonmolen op de tuinderij van zijn broers, waardoor hij na de oorlog direct weer verder kan met zijn bedrijf. Omdat hij geweigerd had om voor de Duitsers te werken, wordt hem in Rotterdam veel werk gegund. Hij bouwt er onder andere de school op de Boergoensevliet en het politiebureau op Charlois. Ook de Kazematten bij Den Oever zijn van zijn hand.
Daniel was 25 jaar bestuurslid van de Rotterdamse afdeling van de NAPB (Nederlandse Aannemers- en Patroonsbond) en is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Op 14 april 1978 overlijdt Daniel van der Vorm te Rhoon. In zijn nagedachtenis wordt in 2003 Stichting Daniel van der Vorm opgericht ter stimulering en ondersteuning van goede doelen in de regio Groot Rotterdam.