Streven doet Herleven 2014

De Stichting Streven doet Herleven heeft als doelstelling: Belangenbehartiging lichamelijk beperkten en hulpbehoevende ouderen.

Tweemaal per jaar organiseren wij een feestelijke bijeenkomst met veel informatie t.a.v. de sociale wetgeving en de (on)mogelijkheden en wijzigingen op financieel gebied. Hierin wordt samengewerkt met de Vereniging van Gehandicaptenorganisaties Rotterdam, SoZaWe Rotterdam en MEE Rotterdam. Bovendien is er veel info aanwezig t.a.v. het op een aangepaste manier op vakantie gaan.

Zo’n feestdag wordt mede gekenmerkt door veel levende muziek, meezingen, het optreden van een bekend koor uit de omgeving en het optreden van een bekende Nederlandse artiest terwijl de inwendige mens niet wordt vergeten.

Met de fantastische medewerking van het management van Monuta Memoriam aan de Langenhorst in Rotterdam kunnen wij op zondag 4 mei 2014 weer de hele dag beschikken over haar locatie. Met wat aanpassingen d.m.v. het plaatsen van een aantal tafels kunnen onze ruim 250 gasten de hele dag genieten van alle bovengenoemde mogelijkheden.

Op zondag 14 september staat onze bootreis met het ms MARLINA van Rederij Fortuna uit Spijkenisse gepland.

Onze eigen vrijwilligers worden beide dagen bijgestaan door ruim 10 deskundige vrijwilligers van het Rotterdamse Rode Kruis terwijl de Rotterdamse Mobiliteitcentrale zorgt voor het vervoer naar en van de locaties waardoor de aanwezige gasten, waarvan ca 40 gekluisterd aan een rolstoel tegen een kleine vergoeding een zorgeloze dag kunnen meemaken en veel contacten kunnen leggen met lotgenoten.

Wij zijn Stichting Daniel van der Vorm dankbaar voor haar financiƫle ondersteuning en wij kunnen haar verzekeren dat alle gelden voor 100 procent aan onze doelstelling worden besteed.

www.kennisbankfilantropie.nl/anbi/strevendoetherleven
contact: hihersbach@zonnet.nl