Cross Cultural Connections

New Dutch Connections inspireert, motiveert en begeleidt (ex)-asielzoekersjongeren om (weer) in zichzelf en hun talenten te geloven en om anderen te betrekken bij het realiseren van hun toekomstdromen. NDC ziet jongeren als ondernemende mensen met talenten, vindt hen niet zielig of kansloos, maar ziet juist de potentie van deze jongeren en benadrukt dat zij zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen, ook al lijkt dat in eerste instantie niet mogelijk. Wij gaan uit van de vragen: wie ben je, wat kan je en wat wil je?

Met steun van onder andere Daniël van der Vorm organiseert NDC samen met Theater Rotterdam een empowerment-programma van 3 maanden, waarbij vluchtelingen en nieuwkomers met een passie voor theater leren hun verhaal te vertellen op het podium. Hierbij worden ze gecoacht door theatermakers en andere creatieve professionals.

Daarnaast is er ook een buddy systeem. Want, vindt NDC: zonder ontmoeting geen netwerk en zonder netwerk weinig kans op ontwikkeling. NDC brengt de deelnemers in contact met mensen uit Rotterdam die hen verder kunnen helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Iedere deelnemer wordt gematcht met een coach en een maatje die hem of haar ondersteunen bij zijn/haar ontwikkeling door hun eigen netwerk in te zetten. Wekelijks wordt er afgesproken om bijvoorbeeld samen een theatervoorstelling of film te bezoeken of iets sociaals te ondernemen. De coach heeft meer ervaring en heeft een groter netwerk en neemt meer de mentorrol op zich.

“De samenwerking  met New Dutch Connections is zo’n waardevolle manier om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. De jongeren worden getraind in het vertellen van hun eigen verhalen, maken kennis met het plezier van het spelen en volgen workshops achter de schermen. Tijdens die workshops zie je niet alleen een schittering van plezier in de ogen van de jongeren, de mensen van Theater Rotterdam stralen net zo hard.”

Door: New Dutch Connections i.s.m. Theater Rotterdam